Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maze runner - Labyrintti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Thomas herää suljetussa hissimäisessä tilassa. Hän joutuu aukiolle, jossa elää vain nuoria miehiä. He elävät keskellä labyrinttia. Thomas ei muista kuka on, eikä tiedä, mitä on tapahtunut. Jokainen nuori on tullut saman boksin kautta aukiolle. He yrittävät selvittää, voiko labyrintin avulla päästä pois, mutta labyrintissä kulkeminen on hengenvaarallista. Ja pikkuhiljaa Thomas alkaa muistaa, mutta ei ymmärrä muistamaansa.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Kirjassa nuoret joutuvat selviämään yksin ilman aikuisia, paikassa, jota kukaan ei tunne eikä ole varmuutta, että sieltä selvitään elävänä. Heidän täytyy löytää yhteisymmärrys ja selvitä yhdessä.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

”Jos et pelkää, et ole ihminen.”

Huikean elokuvasovituksen syksyllä 2014 saanut Maze Runner - Labyrintti on koukuttava kertomus Thomasista, joka herää hissistä muistamatta muuta kuin nimensä. Kärpästen herran kaltaisissa tunnelmissa Thomas kohtaa lauman lapsia aukiolta, jota ympäröivät kivimuurit. Pakeneminen voi alkaa.

Labyrintti on viihtynyt New York Timesin bestseller-listan kärjessä, ja kirjasarja on saavuttanut suuren suosion varsinkin nuorten keskuudessa. Maze Runner -sarjasta on tähän mennessä ilmestynyt englanniksi neljä osaa, ja siitä povataan Nälkäpeli-sarjan kaltaista hittiä.

James Dashner (s. 1972) on Kalliovuorilla asuva yhdysvaltalainen kirjailija. Hän on kirjoittanut erityisesti scifi- ja fantasiakirjoja lapsille ja nuorille.

(Basam Books)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

367

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

405

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä