Koira nimeltään Kissa

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Koira nimeltä kissa on kasvatettu olemaan itsenäinen - mutta samalla se tulee yksinäiseksi. Kunnes kadulla tulee vastaan mies, jonka parrassa on harakoita ja joka nukkuu kadulla. Yhdessä he ovat perhe. Teemoina yksinäisyys, syrjäytyminen, ahneus, erilaisuus. Koira nimeltä kissa on kasvatettu olemaan itsenäinen - mutta samalla se tulee yksinäiseksi. Kunnes kadulla tulee vastaan mies, jonka parrassa on harakoita ja joka nukkuu kadulla. Yhdessä he ovat perhe. Teemoina yksinäisyys, syrjäytyminen, ahneus, erilaisuus.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Käsittelyssä yksinäisyys ja itsenäisyys, suvaitsevaisuus ja ennakkoluulot. Kun yksinäinen koira löytää lehtikasasta katujen miehen, syntyy silmät avaava ystävyys. Myös eriarvoisuuden teemat ovat voimakkaasti läsnä.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Koira nimeltään Kissa kertoo asunnottoman alkoholistin ja koiran ystävyydestä Helsingissä. Kirjassa kuvataan "katujen mies" aktiivisena toimijana elämänsä suhteen, kritisoidaan tuloeroja sekä kuvataan luottamusta toiseen.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Entä jos itsenäisyys merkitsee yksinäisyyttä ja yksinäisyys surua? Entä jos oikeasta ystävästä tulee kodittomalle koti ja osattomalle osa, elämälle tarkoitus ja suunta? Koira nimeltään kissa kertoo orvosta ja sekarotuisesta koirarukasta, joka sai äidiltään elämänohjeen, että keneenkään ei pidä luottaa. Ja läksiäislahjaksi nimen Kissa. Koska kissat ovat itsenäisiä. Ja itsenäiset pärjäävät maailmassa.

Tomi Kontion pakahduttavan kaunis tarina ja Elina Warstan yhtä aikaa lempeä ja pehmeän humoristinen kuvamaailma rakentavat sellaisen merkitysten vuoropuhelun, että tätä kirjaa ei voi lukea lumoutumatta. Eikä oppimatta kosolti ystävyyden merkityksestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Kirja on suunnattu 3–9-vuotiaille, mutta Kontion kekseliäs kieli luo tekstiin tasoja, joista isommatkin lapset ja myös aikuiset nauttivat. Mutta halusiko koira nimeltä Kissa olla itsenäinen? Hän lähti pohjoisesta etelään ja päätyi kaupunkiin nimeltä Helsinki. Hän kohtasi toisia koiria, puhdasrotuisia ja ylväitä. Ystävää hän ei kohdannut. Mutta eräänä aamuna hän löysi aaltopahvien alta takkupartaisen miehen. Mies ilmoitti nimekseen Näätä.

(Teos)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

32

Kieli

Kuvittaja

Lisätietoja

Teksti julkaistu aiemmin teoksessa: Keltainen kaupunki : kuvitettuja tarinoita Helsingistä.