Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maattomat kuninkaat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Häme vuonna 975. Naima- ja turkiskaupoilla menestynyt Rautia on saavuttanut hyvän aseman. Hänen mielessään siintää kotiseudun kuninkuus, jotta tilojen isäntien lyhytnäköisyys ei uhkaisi koko alueen vaurastumista.

Pitäjän linnoitustöissä tapahtunut surmatyö kuitenkin sotkee Rautian suunnitelmat. Kotiseudun riidat vaihtuvat muistojen siivittämäksi matkaksi halki Idäntien, jossa kytee vallanhimo, kosto ja kuolema. Rautia ajautuu taistelusta toiseen, laivasta laivaan, yhä kauemmaksi kotoaan. Tuhdolla matkaa myös Birkan kuningas ja tämän haluton perillinen. Kauppias karaistuu soturiksi, mutta taotaanko soturista kuningas?

Maattomat kuninkaat on väkevä tarina viikinkiajalta, jolloin vähäväkisessä Pohjolassa palvottiin monia jumalia. Tapahtumiin kietotuu myös keskiaikaisista kronikoista ja saagoista tuttuja henkilöitä.

Meri yhdisti ja erotti ihmisiä, kuten sota ja rakkauskin.

Esikoiskirjailija Juhana Säde on Suomen historiaa opiskellut tiedotustyöläinen, joka asuu Hollolassa. Purjehtiessaan nuorena sotalaivalla Atlantin valtameren yli hän alkoi ihmetellä, mitä suomalaiset tekivät viikinkiajalla.

(Myllylahti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

343

Kustantaja

Kieli