Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Luonnon voima

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Stuart Clarkin historiallisen trilogian toinen, itsenäinen osa sijoittuu 1600-luvun lopun Englantiin. Siinä seurataan aikansa suurten tiedemiesten Edmund Halleyn, Robert Hooken ja Isaac Newtonin ponnisteluja luonnonlakien ja -voimien olemuksen selvittämiseksi.

Tiedemiehet ovat varmoja, että taivaankappaleita hallitsee heidän painovoimaksi nimeämänsä laki, mutta kuka pystyy todistamaan sen – ja miten tehdä aivan uudenlaista luonnontiedettä uskontojen puristuksessa joutumatta valtion vakoilukoneiston hampaisiin tai jopa mestauslavalle? Samalla Newton tavoittelee alkemistien viisasten kiveä hulluuden partaalle saakka, Hooke katkeroituu ainaisena kakkosena, ja Halleyn elämää varjostaa Towerissa tehty murha.

Sarjan aloitusosassa päähenkilöinä olivat Johannes Kepler, Galileo Galilei ja Tyko Brahe, joiden tutkimustulokset veivät edellisellä vuosisadalla tähtiedettä uraauurtavalla tavalla eteenpäin. Heidän saavutuksistaan huolimatta planeettojen liikkeet ovat edelleen mysteeri vielä sata vuotta myöhemmin.

Stuart Clarkin romaanitrilogia kertoo todellisista tapahtumista ja henkilöistä elävästi ja uskottavasti. Se herättää henkiin historiankirjoista tuntemamme tiedemiehet kokonaisina ihmisinä – tunteineen, pelkoineen ja intohimoineen, joita ilman eivät suuret saavutukset ole mahdollisia.
(Moreeni)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

405

Kustantaja

Kieli

Muu tekijä

Sarjamerkintä