Kirjasammon talvivinkit -artikkelisarja alkaa

Ajankohtaista
31.10.2018

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Kirjapino talvimaisemassa, kuva: Brandi Redd on Unsplash

Tällä viikolla Kirjasammossa alkaa loppuvuoden kestävä vierailevien kirjoittajien artikkelisarja, Kirjasammon talvivinkit. Palvelussa julkaistaan sarjan aikana yhdeksän tekstiä kolmelta kirjoittajalta. Jutut tarjoavat innostavia kirjavinkkejä erilaisista, tuoreista näkökulmista, ja ne ilmestyvät Kirjasampoon perjantaisin. Kirjoittajina toimivat Juhana Henrikki Harju, Veera Ojola ja Adile Sevimli. Alla pienet esittelyt heistä.

 

Juhana Henrikki Harju

Juhana Henrikki Harju

"Opiskelutaustaltani olen HuK, joka työstää suomen kielen gradua tietokirjallisuudesta. Opintoja on myös yleisestä kirjallisuustieteestä, viestinnästä ja kasvatustieteistä. Akateemisten pyrintöjen ohella olen kirjoittanut mm. kritiikkejä, artikkeleita ja runoutta. Tällä hetkellä minua kiinnostavat kirjallisuudessa erityisesti populaari tietokirjallisuus sekä ilmastonmuutos- ja tasa-arvoteemainen kaunokirjallisuus."

 

Veera Ojola

Veera Ojola

"Työskentelen lavarunoilijana ja käsikirjoittajana. Olen ollut mukana luomassa mm. Karma-minidraamaa sekä Pientä säätöä -chatfiktiosarjaa. Parhaillaan työn alla on Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman toisen kauden käsikirjoitus. Lavarunoudessa keikkailen aktiivisesti Veera&Ümit -spoken word duon toisena jäsenenä."

 

Adile Sevimli

Adile Sevimli

"Viimeistelen maisterintutkintoa viestinnästä ja teen ohessa erilaisia toimittajan töitä. Tänä vuonna olen ollut mukana kirjoittamassa #metoo-kampanjan innoittamaa Tästä saa puhua! -kirjaa, erilaisia podcasteja ja somesisältöjä. Luen paljon ja harrastan luovaa kirjoittamista. Juuri nyt olen kiinnostunut maagisesta realismista sekä genrerajoja rikkovista teoksista."

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Artikkelin yläkuva:
Brandi Redd / Unsplash