Keskustelu

Osallistu kommentointiin teossivulla.

Sivupiirin käyttäjän arvio

5.2.2015

Aavetyttö-kirja kertoo koskettavan, järkyttävän ja ahdistavan tarinan pienen kahdeksanvuotiaan Jadie-tytön elämästä. Jadie kuuluu Peckingissä olevalle pienelle erityisluokalle yhdessä autistisen Reubenin, lievästi kehitysvammaisen Philippin, rääväsuisen Jeremiahin ja myöhemmin vauvan tasolle jääneen Brucien kanssa. Jadie kärsii valikoivasta puhumattomuudesta, joka on Torey Haydenin erikoisalaa. Torey saa Jadien puhumaan ajan kanssa, mutta ei todellakaan ollut valmistautunut siihen mitä Jadie kertoi. Jadieta on nimittäin käytetty seksuuaalisesti hyväkseen ja käytetty osanan saatananpalvonnan rituaaleja.

Teos sai minut ahdistuneeksi ja välillä jopa voimaan pahoin, mikä kertoo siitä että Torey on onnistunut loistavasti tarinan kertojana. Kirja oli myös koukuttava ja lukemisen lopettaminen oli todella vaikeaa, sitä jäi aina odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tarinan myötä alkoi arvostamaan omaa lapsuuttaan ja sitä kuinka hyvin itsellä asiat ovat. Suosittelen tämän kirjan lukemista, sillä se todellakin herättää todellisuuteen ja siihen kuinka kamalia asioita ihmismieli voi tehdä.

kamome

12.4.2013

Eilen lainasin kirjastosta ja lukaisin yhdeltä istumalta läpi. Kirjaa ei vain malttanut laskea käsistään. Todella mielenkiintoinen, vaikka aihe onkin sen verran kammottava että aiheutti fyysisesti huonoa oloa ja palasi vielä uniinkin kummittelemaan.