Keskustelu

Osallistu kommentointiin teossivulla.

Gloomy

24.1.2014

Kirja oli alussa niin tylsä, että meinasin jättää lukemisen kesken. En pitänyt päähenkilöstä ja muutenkin henkilöt olivat kaikki jotenkin "leijuvia", eli en pystynyt tykästymään keneenkään. Odotin kirjalta jotain enemmän, mutta en tiedä että mitä.

Katariina

13.1.2014

Jääskeläisen kaksi aikaisempaa romaania luettuani odotin innolla tätä kolmatta: paitsi sen kiinnostavan aihepiirin takia, myös siksi, että pidän Jääskeläisen tyylistä nyrjäyttää totunnainen todellisuus sijoiltaan tavalla, joka ei tee siitä kuitenkaan "liian fantasiaa".

Sielut kulkevat sateessa oli kyllä hyvin jääskeläismäinen, rönsyävä ja silti melko hyvin kasassa pysyvä romaani, jossa vahvat henkilöhahmot veivät juonta rivakasti eteenpäin ja jännitettä syntyi alkupuolella runsaasti. Silti en lopulta pitänyt kirjasta aivan niin paljon kuin toivoin pitäväni. Kun aiheena kerran oli uskonto, jäin luultavasti kaipaamaan jonkinlaista maailmankatsomuksellista kiteytystä, ajatusta, joka olisi lopussa tyhjentänyt ateistien ja fundamentalistiuskovaisten vastakkainasettelun, tehnyt sen tarpeettomaksi. Mutta ehkä tämä ei ollut sellainen kirja, lajityypistä kenties johtuen, jolta sitä olisi kannattanut odottaa.

Huikeaa mielikuvituksen käyttöä, groteskeja kohtauksia ja toki myös ajatuksia herättävää pohdintaa ihmisyydestä ja jumaluudesta. Hyvällä tavalla maailmasta vieraannuttava lukukokemus.