Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Keskustelu

Osallistu kommentointiin teossivulla.

Jorun Jenni

6.5.2016

Pieni ja ilmava kirja isosta aiheesta. Peetu odottaa sarjaa leikkauksia, jotka korjaavat hänen sukupuolensa korjaamaan hänen omaa kokemustaan. Tukena on isä, joka vie Peetun kymmenen kertaa purjelennolle ja tyttöystävä Aamu, joka on 160cm pelkkää rohkeutta. Ilmassa Peetu saa tilaa ja etäisyyttä ajatuksille ja löytää vastauksia kysymyksiin, jotka tuntuvat vaivaavan enemmän muita, kuin Peetua itseään.

Tässä kirjassa käydään Peetun ja hänen lähipiirinsä läpi korjausprosessia ja erilaisia tapoja suhtautua siihen. Naisista pitävästä tyttöystävä Aamusta tulee Peetun prosessin jälkeen hetero. Äidin on vaikeaa suhtautua siihen, että hänellä on kaksi poikaa. Ja Peetu ei halua olla kävelevä pride-juliste, vaan rauhassa oma itsensä, ja sellaisenaan kelvata itsensä lisäksi myös muille.

Olisin toivonut, että Peetua olisi seurattu vähän kauemmin ja tiettyjä asioita olisi voitu aukikirjoittaa heille, joille trans-ihmisen elämän haasteet ja arki eivät ennestään ole tuttuja.