Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto 2019 Jouni Teittiselle

Ajankohtaista
15.11.2019

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Vuoden parhaasta kaunokirjallisesta esikoisteoksesta jaettavan Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon on saanut Jouni Teittinen runokokoelmastaan Sydäntasku (Poesia). Palkintoraati kuvasi teosta: ”Runon keinoin lapsuuden ja aikuisuuden väliin rakentuu kehikko, johon kuka tahansa voi ripustaa mitä vain. Kuten yksinäisyyden ja kodittomuuden kolkkoutta. Tai kauhua kaikesta siitä, mitä on menetetty; kokonaisista aikakausista siilautuu jäljelle pelkkiä fragmentteja ja ihmisen elämästä vain haalistuneita valokuvia.”

Toiseksi raati nosti J. P. Laitisen romaanin Lume (Teos) ja kolmanneksi Leo Torvaldsin romaanin Olin tosiaan onnellinen (Teos). Kunniamaininnan sai Katriina Huttusen romaani Surun istukka (S&S).

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoa on jaettu vuodesta 1995 lähtien. Se jatkaa vuosina vuosina 1964–1994 jaetun J. H. Erkon palkinnon perinnettä. Palkinnon arvo on 15 000 euroa. Raatiin kuuluivat tänä vuonna Suvi Ahola, Sanna Kangasniemi, Juhani Karila, Antti Majander, Eino Santanen sekä viime vuoden voittaja Eeva Turunen.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoja:
HS: Runoilija Jouni Teittinen voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon
Kirjasampo: HS:n kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat 2019


Kuvat: Poesia