Kirjasampo.fi hakee kirjallisuusesseitä julkaistavaksi syksyllä 2022

Ajankohtaista
13.5.2022

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Huom.: haku sulkeutunut 12.6.2022!

Suunnitteletko kirjallisuusesseen kirjoittamista? Onko mielessäsi kiinnostava idea, mutta julkaisupaikka puuttuu vielä? Kirjasampo.fi-palvelu etsii neljää esseetä julkaistavaksi syksyllä 2022. Tekstien aiheiden on tavalla tai toisella liityttävä kirjallisuuteen. Esseet julkaistaan Kirjasammon suomenkielisessä aikuisten kirjallisuuden osiossa, joten niiden toivotaan käsittelevän erityisesti suomeksi julkaistua (joko alkukielistä tai käännettyä), aikuisille suunnattua kirjallisuutta.

Lähetä ehdotuksesi tekstistä sähköpostitse osoitteeseen henriika.tulivirta(at)hel.fi, ja kirjoita viestin otsikoksi ”Kirjasammon esseehaku 2022”. Liitä mukaan Word- tai PDF-tiedostona esseen suunnitelma, eli maksimissaan yhden A4-sivun mittainen selostus tekstin aiheesta ja tematiikasta, näkökulmasta, käsiteltävistä teoksista. Liitä tiedostona myös tekstinäyte aiemmin kirjoittamastasi esseestä, kritiikistä, kirjablogitekstistä tai muusta yleistajuisesta artikkelista. Voit lähettää myös linkin verkossa julkaistuun tekstiisi. Lisää sähköpostin viestikenttään yhteystietosi (nimi, sähköposti ja puhelinnumero). Älä kirjoita nimeäsi tai muita yhteystietojasi Word- tai PDF-muotoiseen esseesuunnitelmaasi! Kirjasammon toimitus valitsee lähetettyjen ideoiden joukosta laadukkaimmat, ja julkaisemme syksyn aikana neljä esseetä. Voit lähettää viestissäsi useamman eri esseeidean, mutta julkaisemme vain yhden tekstin kultakin neljältä julkaistavaksi valitulta kirjoittajalta. Valmiiden esseiden pituus on 5–15 sivua (n. 12 000 – 35 000 merkkiä), ja tekstistä maksetaan kirjoittajalle 500 euron palkkio. Esseet julkaistaan Kirjasammossa syys–joulukuussa, ja ajankohdasta sovitaan tarkemmin kirjoittajien kanssa, kun julkaisemisesta on päätetty.

Lähetä esseeideasi viimeistään sunnuntaina 12.6.2022. Tämän jälkeen saapuneita viestejä ei oteta haussa huomioon. Julkaistavaksi valituille kirjoittajille ilmoitetaan 15.6. mennessä. Kirjasammon toimittaja Tuomas Aitonurmi toimii tekstien editorina niiden työstämisvaiheessa.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo


Kuva: Syd Wachs / Unsplash