Botnia-palkinto Veli-Pekka Lehtolan tietokirjalle

Ajankohtaista
11.10.2022

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Kuudetta kertaa jaettavan Botnia-palkinnon on voittanut tänä vuonna Veli-Pekka Lehtolan tietokirja Entiset elävät meissä – Saamelaisten historiat ja Suomi (Gaudeamus 2022). Teos on raadin mukaan ”ainutlaatuinen, taitavasti kirjoitettu tietokirja, joka valaisee aihettaan ikään kuin sisältä päin. Se punoo yhteen tekijänsä syvää akateemista asiantuntemusta ja saamelaisen muistikulttuurin kerroksia, saamelaisten omia ääniä ja kokemuksia.”

Botnia-palkintoehdokkaaksi voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuudenlajia edustava kaupallisen kustantamon julkaisema teos. Lisäksi kielirajausta ei ole – riittää, että tekijä asuu Pohjois-Pohjanmaalla tai on kotoisin sieltä.

Botnia-raadin jäsenet ovat: kirjallisuudentutkija, journalismin yliopettaja Satu Koho (pj), toimittaja Pia Kaitasuo, kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho, kirjabloggaaja Simo Sahlman, dramaturgi Jukka Heinänen, pastori Juha Vähäkangas ja kirjallisuudentutkija Hanna-Leena Määttä.

Palkinnon perustaja on Oulun kirjailijaseura ry ja se on suuruudeltaan 15 000 euroa. Sen lahjoittavat Oulun kaupunki, Osuuskauppa Arina ja Fingersoft. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomalainen Kirjakauppa, Oulun Energia, Hätälä, Booky.fi ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Palkinnonjakotilaisuus pidetään lauantaina 15.10. klo 14 Valveen Paljetti -kahvilassa (Hallituskatu 7, Oulu). Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jukka Uotila / Kirjasampo

Lisätietoja:
Oulun kirjailijaseura
Botnia-ehdokkaat Kirjasammossa


Kuva: Into Kustannus