Botnia-palkinto 2020 Jouni Tikkaselle

Ajankohtaista
15.10.2020

Toimitukselta: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Vuoden 2020 Botnia-kirjallisuuspalkinnon saa Jouni Tikkanen tietokirjastaan Lauma (Otava). Palkintoraadin perusteluista: "Jouni Tikkanen yllättää lukijansa: avattuaan 1880-luvun lastensurmia ja suomalaista susivihaa käsittelevän tietokirjan lukija päätyykin kaunokirjallisuuteen. Kaikki faktateoksen elementit ovat silti vahvasti läsnä. Ilmaisu vain on enemmän, kuin mitä olisi osannut odottaa. Lukijana kokee saaneensa erityisen huomion osakseen."

Botnia-palkinto myönnetään kirjalliselle teokselle, jonka tekijä asuu Pohjois-Pohjanmaalla tai on sieltä kotoisin. Se on arvoltaan 10 000 euroa. Palkintoa jakaa Oulun kirjailijaseura. Palkintoraatiin kuuluivat tänä vuonna kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija, journalismin yliopettaja Satu Koho (pj.), toimittaja Pia Kaitasuo, kirjastonhoitaja Jaana Märsynaho, myymäläpäällikkö Heli Helenius, kirjabloggaaja Simo Sahlman, dramaturgi Jukka Heinänen ja kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija Jyrki Korpua.

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Lisätietoja:
Kaleva: Biologi-toimittaja Jouni Tikkasen tietokirja 1880-luvun susisurmista ja petovihasta voitti tämän vuoden Botnia-palkinnon
Kirjasampo: Botnia-palkinnon ehdokkaat 2020


Kuvat: Otava