Teemaesittelyt

3.1.2017

Kirjasampo on palannut joululomilta ja herännyt vuoteen 2017 täynnä suunnitelmia uudenlaisista sisällöistä. Palvelun toimituksellista linjaa uudistetaan jonkin verran tänä vuonna ja erilaisia yhteistyösisältöjä tehdään hienojen kumppaneiden kanssa! Kirjat halutaan saada vuonna 2017 puheenaiheeksi ja mukaan ihmisten arkeen palvelumme välityksellä erityisellä innolla ja laajuudella.

3.11.2016


Perinteinen näkymä messuille eteläisen sisäänkäynnin portailta. Kuva: Tuomas Aitonurmi

10.10.2016

Nykyisessä kotikaupungissani olen ollut messuilla jo monena vuonna – ensimmäistä kertaa 2007, kun aloitin opiskelut Turun seudulla. Pari viime vuotta on mennyt myös näytteilleasettajan roolissa. Oltuani viime syksynä Helsingin Kirjamessuilla raportoimassa ohjelmasta päätin, että tänä vuonna sama on tehtävä viimein myös Turussa.

2.9.2016

Iltapäivä: kirjamyyntiä ja roskarunoutta

2.9.2016

Suomalaisen kirjallisuuden viennistä ulkomaille on ollut juttuja mediassa säännöllisesti. Asia ei ole ollut esillä syyttä. Näillä markkinoilla on saavutettu viime vuosina menestystä, mistä ovat esimerkkeinä mm.

4.8.2016

Suomessa toimii useita kirjailijajärjestöjä, jotka valvovat kirjallista työtä tekevien jäsentensä etuja ja antavat neuvoja erilaisissa tilanteissa. Monille kirja-alalle tuleville näiden toiminta saattaa olla epäselvää, ja mielikuvana voi olla, että jäseneksi on hankala päästä ja palvelut kuuluvat vain jäsenille.

22.6.2016

Jos keväällä ilmestyi paljon kiinnostavaa kirjallisuutta, syksyllä sitä vasta julkaistaankin! Kirjasammon toimittaja esittelee nyt lyhyesti kustantajien etukäteistietojen perusteella, mitkä teokset tarttuivat erityisen kiinnostavina silmään kirjasyksyn 2016 tarjonnasta.

26.5.2016

Yleisradion Tanssiva karhu -runopalkinnon ehdokkaat julkistettiin viime torstaina, ja finalistit yhtä lukuun ottamatta esittäytyivät Helsingissä Cafe Mascotissa järjestetyllä Poetry Jam -lavarunoklubilla. Tapahtuman järjestivät Helsinki Poetry Connection ja Nuoren Voiman Liitto.

18.5.2016

Helsinki Lit 2016, lauantai 14.5.

Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin lauantaipäivä valkeni sateisena, joten ei haitannut viettää päivää sisätiloihin sulkeutuneena kirjallisuuskeskusteluja katsellen ja kuunnellen. Päivän ohjelma alkoi mitä mielenkiintoisimmalla tavalla, ”kotimaisen kirjakevään tähtien” keskustelulla.

 

Sivut