Ajankohtaista Sivupiirissä

5.2.2018
Tämän vuoden Runeberg Junior -palkinnon saa Karin Erlandssonin kirja Pärlfiskaren, joka on
5.2.2018
Suomalaiset kirjabloggaajat äänestivät jälleen vuoden parhaista kirjoista. Avoimeen verkkoäänestykseen osallistui yli 40 bloggaajaa ja ehdokkuuksia sai yhteensä 175 kirjaa Blogistanian kirjallisuuspalkintojen neljässä eri kategoriassa, Blogistanian Finlandia kotimaisille kirjoille, Globalia käännöskirjoille, Kuopus lasten- ja nuortenkirjoille ja Tieto tietokirjoille.
29.1.2018
Helmikuussa pääsee taas kokeilemaan e-lukemista helposti, kun kirjastot ja kustantajat avaavat luettavaksi e-kirjoja lapsille, nuorille ja aikuisille.
12.1.2018
Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jakamat Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot jaettiin tänään.   
11.1.2018
Nuorille suunnattu Ilmastonmuuttajat-kirjoituskilpailu on käynnistynyt. Kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liiton järjestämä kilpailu on suunnattu 13-29-vuotiaille nuorille, ja se järjestetään yhdessä nuorisoalan järjestö Allianssin, ympäristöjärjestö Greenpeacen, Ilmasto.nyt-opintokokonaisuuden ja Ilmastokanava-hankkeen kanssa. Kilpailun lajina on novellit tai lyhytproosa.
4.1.2018
On taas aika tehdä katsaus kevään lasten- ja nuortenkirjauutuuksiin. Poiminnat on tehty joulukuussa kustantajien uutuuskatalogeista. Listasta on jätetty pois kaikki sarjakirjojen jatko-osat, joita ilmestyy taas runsain mitoin. Paljon mielenkiintoista on jälleen tulossa ja lukemista löytyy varmasti ihan jokaiseen makuun!  
11.12.2017
Lounais-Suomen kirjailijat ry:n jakama Anni Polva -palkinto myönnettiin tänä vuonna Roope Lipastille kirjastaan
7.12.2017
Kirjojen Suomi valitsi luettavaksi yhden kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta ja viimeiseksi, vuotta 2017 parhaiten kuvaavaksi kirjaksi toimittaja Seppo Puttonen valitsi lasten kuvakirjan Mennään jo naapuriin.
29.11.2017
Laulaja ja lauluntekijä Anna Puu valitsi vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi Sanna Manderin teoksellaan Nyckelknipan / Avain
14.11.2017
Runeberg Junior -palkinnon ehdokkaat on julkistettu, kisassa on mukana kolme ruotsinkielistä ja neljä suomenkielistä kirjaa.
8.11.2017
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat 2017 on julkistettu. Palkintolautakuntaan kuuluivat kirjastovirkailija Keth Strömdahl (puheenjohtaja), graafinen suunnittelija Ilona Ilottu sekä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialanjohtaja Tommi Laitio. Raati sai luettavakseen reilusti yli sata kirjaa, joista jatkoon pääsi kuusi teosta.  
2.11.2017
Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto myönnettiin edesmenneelle ruotsalaiselle kirjailijalle Ulf Starkille ja suomalaiselle kuvittajalle Linda Bondestamille
12.10.2017
Lounais-Suomen Kirjailijat ry jakaa joka toinen vuosi Anni Polvan nimikkopalkinnon, jonka tarkoitus on kunnioittaa rakastettua ja tuotteliasta kirjailijaa sekä hänen suosimaansa lajityyppiä, nuorten sarjakirjaa.
9.10.2017
Tänä vuonna Suomen Kirjailijaliiton lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinnon sai Esko-Pekka Tiitinen. Palkinto jaettiin tuttuun tapaan Turun kirjamessuilla.

Sivut