Suuren journalistipalkinnon vuoden kirja 2016 -ehdokkaat julkistettu

Ajankohtaista
9.2.2017
Toimitukselta: Teos | Kirjailija | Teema

Bonnerin Suuren journalistipalkinnon ehdokkaat vuodelta 2016 on julkistettu. Palkinnonjakotilaisuus on 14.3.2017 ja siellä julkistetaan voittajat kategorioissa "vuoden juttu", "vuoden jounalistinen teko", "vuoden kirja 2016" ja "vuoden journalisti". 

Vuoden kirjat 2016 -ehdokkaat ovat:

Katarina BaerHe olivat natseja (Teos)

Perustelut ehdokkuudelle: 
Imaiseeko ajan henki väkisin mukaansa, kun valikoidut totuudet ja rajut propagandaviestit jylläävät tarkoitushakuisesti vuosikaudet? Isovanhempien maailmankuvan ja tekojen ymmärtäminen on vaikeaa, mutta oma elämä on rakennettava menneisyyden haamuista huolimatta. Perusteellisesti tutkittu, omakohtaisesti koettu ja kipeitä kysymyksiä nostava teos.

Kalle KniiviläNeuvostomaan lapset - Baltian venäläiset (Into)

Perustelut ehdokkuudelle:
Baltian venäläiset ovat vähemmistö, joka saa asiansa kuuluviin antoisiin haastatteluihin perustuvassa kirjassa. Arjen todellisuuteen avautuu rinnakkainen, kiintoisa näkökulma. Maailmanpolitiikka, kansalaisuus- ja kielikysymykset, ennakkoluulot ja jokapäiväinen elämä tulevat lähelle, ihmisten omaäänisten kertomusten kautta. 

Kimmo OhtonenKarhu - voimaeläin (Docendo)

Perustelut ehdokkuudelle:
Pikkupoika karkaa metsän syliin, kun pelko ja kipu väkivallan varjostamassa kodissa kasvavat sietämättömiksi. Metsä tarjoaa turvapaikan ja elämyksiä, jotka auttavat löytämään oman tien ja omat vahvuudet – myös elämänuran. Loistavasti kuvitettu, lohdullinen ja rohkaiseva kertomus kohtaamisesta karhun kanssa, josta tulee Ohtosen pelastaja.

Lisätietoja:
Suuri journalistipalkinto

 

Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo

Toimitukselta