Koko kansa lukee 5.–25.2.2018

Sivupiiri
29.1.2018

Toimitukselta: Ajankohtaista Sivupiirissä

Helmikuussa pääsee taas kokeilemaan e-lukemista helposti, kun kirjastot ja kustantajat avaavat luettavaksi e-kirjoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Koko kansa lukee -kampanjan vuoden 2018 lasten- ja nuortenkirjat ovat Paula Norosen Tagli ja Telle: Tehtävä kauppakeskuksessa, Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin Kepler 62: Kutsu ja ruotsinkielisenä Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström-Eklövin Den fantastike Alfredo.
 
Kirjoja voi lukea Ellibs-käyttöliittymässä tai uudella Ellibs-sovelluksella (ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta). Lukeminen on helppoa, kirjan voi lukea samaan tapaan kuin avaisi nettisivun tai vaihtoehtoisesti sen voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. E-kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä, eli laina-ajoista ei tarvitse huolehtia.
 
Kampanjakirjat löytyvät 5. helmikuuta kirjastojen yhteisestä e-kirjastosta, osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi. Kirjan lainaamiseen tarvitaan oman kirjaston kirjastokortti, verkkoyhteys ja laite lukemista varten. Kirjat ovat lainattavissa koko kampanjan ajan 5.–25.2.2018.
 
Kirjat e-kirjastossa:
 
Lisätietoja:
Aino Ketonen, informaatikko, Yleisten kirjastojen konsortio,
p. 09 310 85636, aino.ketonen@hel.fi
 
Päivi Litmanen-Peitsala, viestinnän suunnittelija, Kirjastot.fi,
p. 040 334 9483, plp@kirjastot.fi
 
 
 
Katja Kyllönen/Sivupiiri