Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Herkullinen elämä

Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoittaa tai klikkaa pikkukuvaa.
Voit tarkistaa, löytyykö teos omasta kirjastostasi.

 
 
Nimi
Herkullinen elämä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Tyyppi
romaanit
Päähenkilöt
kuvaus
Chef Hassan Haji kertoo elämänsä tarinaa, joka tulvii eksoottisia tuoksuja ja veden kielelle tuovia makuelämyksiä. Kertomus kulkee Mumbaista Pariisiin, isoisän vaatimattomasta ravintolasta haute cuisinen korkeimmalle tasolle. Perhe joutuu lähtemään juuriltaan ja päätyy syrjäiseen ranskalaiskylään, jonne he perustavat paikkakunnan ensimmäisen intialaisen ravintolan. Vastapäisen gourmet-ravintolan omistaja, kopea Madame Mallory, käynnistää huimat mittasuhteet saavuttavan kulinaarisen sodan. Täältä alkaa Hassanin matka Pariisin ravintolaelämän huipulle. Menestyksen aineksiin kuuluu myös monta mitallista yllättäviä käänteitä ja kirpaisevia tappioita.

Herkullinen elämä on hyväntuulinen ja yltäkylläinen suku- ja ruokaromaani. Kirja vie lukijansa runsauttaan notkuville toreille, värikkäisiin kauppahalleihin ja ravintolakeittiöiden kiihkeärytmiseen maailmaan.
(WSOY)
Huumaavaa minttua, korianteria ja kurkumaa, tawa-grillissä kypsyvää kalaa, chiliä Tervetuloa nautiskelemaan! Hyväntuulinen lukuromaani tulvii tuoksuja ja makuja, kun chef Hassan Haji kertoo elämänsä tarinaa. Se kulkee Mumbaista Pariisiin, isoisän vaatimattomasta ravintolasta haute cuisinen korkeimmalle tasolle. Perhe joutuu lähtemään juuriltaan ja päätyy syrjäiseen ranskalaiskylään, jonne he perustavat paikkakunnan ensimmäisen intialaisen ravintolan. Vastapäisen gourmet-ravintolan omistaja, kopea Madame Mallory, käynnistää kulinaarisen sodan. Lopulta kuitenkin juuri hän toimii nuoren Hassanin mentorina tämän matkalla Pariisin ravintolamaailman huipulle. Richard C. Morais on tehnyt pitkän uran toimittajana ja asunut eri puolilla maailmaa. Herkullinen elämä on Moraisin esikoisromaani. (BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
343
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
335
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Automaattisesti tuotettuja vinkkejä hakusanoihin perustuen. Nuolisymbolia klikkaamalla näet vinkkauksen perusteet.
Teosvinkki: otsikko on linkki teoksen tietoihin
Kirjailijavinkki: otsikko on linkki kirjailijan tietoihin
Hakusanavinkki: lisää hakusanalla kuvailtuja teoksia
Katso myös
  • Tyyppi
    romaanit
  • Henkilöt, toimijat
    keittiömestarit
  • Kirjastonhoitaja suosittelee
    Liian monta kokkia
  • Alkukieli
    Englannin kieli
  • Aiheet ja teemat
    ruokakulttuuri
  • Henkilöt, toimijat
    kokit
  • Tapahtumapaikat
    keittiöt
  • Kirjallisuudenlaji
    esikoisteokset
  • Kirjastonhoitaja suosittelee
    Hotelli Pastis
  • Tyyppi
    romaanit
  • Alkukieli
    Englannin kieli
  • Konkreettiset tapahtumapaikat
    Ranska
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Asiasanayhdistelmät
    perustaminen : ravintolat
  • Tapahtumapaikat
    ravintolat
  • Tapahtumapaikat
    kylät
  • Tapahtumapaikat
    ravintolat
  • Alkukieli
    Englannin kieli
  • Aiheet ja teemat
    ruokakulttuuri
  • Tyyppi
    romaanit
  • Aiheet ja teemat
    elämänmuutokset
  • Kirjallisuudenlaji
    esikoisteokset
  • Henkilöt, toimijat
    kokit
  • Mainio vuosi(romaanit)
  • Alkukieli
    Englannin kieli
  • Aiheet ja teemat
    elämänmuutokset
  • Tyyppi
    romaanit
  • Aiheet ja teemat
    ruokakulttuuri
  • Asiasanayhdistelmät
    muutto : Ranska
  • Tapahtumapaikat
    kylät
  • Ät mig(romaanit)
  • Tyyppi
    romaanit
  • Konkreettiset tapahtumapaikat
    Pariisi
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Aiheet ja teemat
    elämänmuutokset
  • Kirjastonhoitaja suosittelee
    Siilin eleganssi
  • Asiasanayhdistelmät
    perustaminen : ravintolat
  • Tapahtumapaikat
    ravintolat
  • Kirjastonhoitaja suosittelee
    Kimpassa
  • Henkilöt, toimijat
    kokit
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Tapahtumapaikat
    ravintolat
  • Tyyppi
    romaanit
  • Aiheet ja teemat
    kulinarismi
  • Tapahtumapaikat
    keittiöt
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Alkukieli
    Englannin kieli
  • Kirjallisuudenlaji
    esikoisteokset
  • Henkilöt, toimijat
    kokit
  • Aiheet ja teemat
    ruokakulttuuri
  • Tyyppi
    romaanit
  • Keittiöhurmio(romaanit)
  • Alkukieli
    Englannin kieli
  • Tyyppi
    romaanit
  • Kirjastonhoitaja suosittelee
    Pöytään ja vuoteeseen
  • Kirjallisuudenlaji
    esikoisteokset
  • Kirjallisuudenlaji
    sukuromaanit
  • Tapahtumapaikat
    keittiöt
  • Aiheet ja teemat
    ruoanvalmistus
  • Aiheet ja teemat
    elämänmuutokset
  • Konkreettiset tapahtumapaikat
    Pariisi
  • Aiheet ja teemat
    perhe-elämä
  • Henkilöt, toimijat
    kokit
  • Konkreettiset tapahtumapaikat
    Ranska
  • Tyyppi
    romaanit
  • Kim(romaanit)
  • Aiheet ja teemat
    elämänmuutokset
  • Alkukieli
    Englannin kieli
  • Konkreettiset tapahtumapaikat
    Intia
  • Tapahtumapaikat
    syrjäseudut
  • Henkilöt, toimijat
    intialaiset
  • Tyyppi
    romaanit
  • Tämä kirja lukijoiden hyllyissä