Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Näin puhui Zarathustra

Kokoteksti
Linkki vie kokotekstiin Kirjasammon ulkopuolelle.

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Friedrich Nietzche on länsimaisen filosofian yksi keskeisimmistä ajattelijoista ja Näin puhui Zarathustra hänen pääteoksensa - myös hänen omasta mielestään. Se on täysin erilainen verrattuna hänen muuhun tuotantoonsa, tai ylipäänsä kenenkään filosofin tuotantoon koko filosofian historiassa, saati koko maailmankirjallisuudessa - myös hänen omasta mielestään.

Ja katetta löytyy. Tästä ikimodernista klassikosta nauttii niin proosan, lyriikan, laulun kuin filosofian ystävä - jos vain on valmis ideoiden, aforismien, taka-ajatusten ja sanaleikkien ilotulitukseen. Zarathustran tarina kuohuu hyökkäystä ja hämäystä, romanssia ja rumuutta, iloa ja ivaa. Ja ennen kaikkea se on pirullisen hauska ja terävä.Yli-ihminen on palannut. Ja miksi ei, hän palaa ikuisesti. Näin puhui Zarathustra on huima ylistys naurulle ja tanssille.

(Pikku-Idis 2014)

Näin puhui Zarathustra on saksalainen filosofi Friedrich Nietzschen (1844-1900) tunnetuin teos. Se on kaunokirjallinen filosofinen tutkielma yli-ihmisen ihanteesta. Teoksessaan Nietzsche arvostelee uskontoa pitäen sen vaikutusta rappiollisena ja esittelee yli-ihmisen korkeat moraaliset mahdollisuudet ja velvoitteet, joita kasvatus ja yhteiskunnallinen arvomaailma tukahduttavat.

Nietzschen intohimoinen ja satiirinen ilmaisu on sekä nautittavaa että hurjaa luettavaa. Teos on legendaarinen klassikko ja sen kieli on lennokkuudessaan ylittämätöntä.

Teos ilmestyi ensimmäisen kerran suomeksi vuonna 1907 ja julkaistaan nyt näköispainoksena loistavana Aarni Koudan käännöksenä.

(Basam Books 2018)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

331

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Alanimeke

Kirja kaikille eikä kenellekään

Ilmestymisaika

Sivumäärä

291

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Säkeiden suomennokset Aarni Koudan suomentamasta ja O. Mannisen tarkastamasta v. 1907 ilmestyneestä "Näin puhui Zarathustra" -suomennoksesta.

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

348

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

kirja kaikille eikä kenellekään

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

kirja kaikille eikä kenelläkään

Ilmestymisaika

Sivumäärä

383

Kieli

Kääntäjä