Kirjailijat maakunnittain

Lisätietoja

Poimintoja kansista

Kirjasammon kansikuvahaku hakee kansia kannen kuvassa olevilla elementeillä, kannen kuvittajalla, kirjan kirjoittajalla, nimekkeellä ja vuosiluvulla. Hae kansikuvia

Kirjallisuusvideot

Mitä kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on saanut aikaan? Hyvää vai huonoa? Innostaako se kirjailijoita vai masentaa? Onko se lisännyt kirjojen myyntiä?

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoa jaettiin aluksi kaiken kaunokirjallisuuden palkintona, mutta sääntöjä muutettiin siten, että vuodesta 1993 lähtien se jaetaan kaunokirjalliselle romaanille. Kustantajat perustivat palkinnon lisäämään median ja lukijoiden huomiota kirjallisuudelle ja edistämään myyntiä. Onko palkinto oikeasti kasvattanut myyntiä, mitä kertovat tilastot? Entä ovatko kirjailijat olleet innoissaan palkinnosta? Joidenkin kirjailijoiden kerrotaan masentuneen jäädessään ehdokasasettelun ulkopuolelle.

Kirjakerhossa kriitikot Mervi Kantokorpi ja Pekka Tarkka sekä kustantamoalan aktiivinen toimija Veikko Sonninen keskustelivat Finlandia-palkinnon vaiheista. Ohjelman toimittivat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen. Kirjasto 10:ssä nauhoitettu Kirjakerho lähetettiin Yle Radio 1:ssä perjantaina 8.11.2013.

(Kirjastokaista)

 

 

Laura Lindstedt on Finlandia-palkinnon 2015 voittaja, onnittelut! Hän kirjoitti Oneiron-romaaniaan kahdeksan vuotta. Teoksen idea ja alku olivat olemassa jo vuonna 2007, kun Lindstedtin Sakset-esikoisromaani julkaistiin. Myös tällä kirjalla hän oli Finlandia-ehdokkaana. Tarina kuvaa, kuinka kaksi täysin eri maailmasta ja kulttuurista tulevaa ihmistä yrittävät muodostaa perheen, ryhtyä äidiksi ja tyttäreksi. Adoptioteeman lisäksi teos avautuu moneen suuntaan ihmetellen ihmisen paikkaa maailmassa. Lukija tulee miettineeksi, voiko puhdasta ja pyyteetöntä rakkautta olla.

(Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa