Reviews

Arvosteleva kirjaluettelo:

Romaanikirjallisuuden genrejä

Poimintoja kansista

Kirjasammon kansikuvahaku hakee kansia kannen kuvassa olevilla elementeillä, kannen kuvittajalla, kirjan kirjoittajalla, nimekkeellä ja vuosiluvulla. Hae kansikuvia

Kirjallisuusvideot

Faktahommissa on 12-osainen sarja, jonka teemat nousevat Kirja-Suomi 2017 –hankkeen teemaviikoista. Hankkeen kuudes teema on ”Dekkariviikko”. Tapaamme Faktahommissa-sarjan kuudennessa osassa Paula Arvaksen, joka on kirjoittanut yhdessä Voitto Ruohosen kanssa teoksen Alussa oli murha (Gaudeamus, 2016). Teos tutkii rikoskirjallisuuden kehityskulkuja alun salapoliisi- ja arvoitusromaaneista nykyajan eko-, tekno- ja tieteistrillereihin. Paula Arvas on väitellyt Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden oppiaineesta 1940-luvun suomalaisista salapoliisiromaaneista.

(Kirjastokaista)

 

 

Yle Kirjojen Suomi -listan vuoden 1970 teos on Lassi Sinkkosen palkittu romaani Solveigin laulu. Raju työläiskuvaus päätyi myös televisioruutuihin katsojaennätyksiä rikkoneena sarjana, jonka on ohjannut ja tuottanut Raimo Kekäläinen. Ihmisten mieliin jäi erityisesti Leena Uotilan päärooli Solveigina. Oheisessa tv-sarjan videopätkässä kuvataan Solveigin syntymää. 

(Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa