Romaanikirjallisuuden genrejä

Poimintoja kansista

Kirjasammon kansikuvahaku hakee kansia kannen kuvassa olevilla elementeillä, kannen kuvittajalla, kirjan kirjoittajalla, nimekkeellä ja vuosiluvulla. Hae kansikuvia

Kirjallisuusvideot

Heinäkuussa kirjastot, Bazar, Minerva ja Shildts&Söderströms tuovat e-lukemisen helppouden kaikkien ulottuville. Kolmen viikon ajan Matti Laineen Merkitty mies, Tommy Hellstenin Pysähdy – olet jo perillä ja Karin Erlandssonin Minkriket -teokset ovat lainattavissa rajoittamattomasti e-kirjastosta. Voit lukea kirjoja helposti Ellibs-käyttöliittymässä samaan tapaan kuin avaisit nettisivun tai ne voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Tarvitset vain kirjastokortin ja nettiyhteyden. Kirjaston e-kirjan lainaaminen käy niin laiturin nokassa ja ulkomaanmatkoillakin. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Koko kansa lukee -kampanjakirjat Merkitty mies, Minkriket ja Pysähdy – olet jo perillä löytyvät 4.-24.7.2016 oman kirjastosi verkkokirjastosta sekä osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. E-kirjastosta löytyy myös muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.

(Kirjastokaista)

 

Eeva Joenpelto (17.6.1921 – 28.1.2004) kertoo ammatinvalinnastaan ja tuotannostaan sekä kirjailijan ja kustantajan suhteesta. Joenpelto kirjoitti yli viisikymmenvuotisen kirjailijanuransa aikana 27 romaania. Teoksissaan hän kuvaa suomalaista lähihistoriaa kaunokirjallisuuden keinoin.

Joenpellon romaanit muodostavat aiheiltaan ja tyyliltään poikkeuksellisen yhtenäisen sarjan. Keskeisiä aiheita ovat itsenäisen Suomen käännekohdat, länsiuusmaalainen keskiluokka, naisen arki ja arvomaailma.

(Yle Elävä arkisto)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa