Romaanikirjallisuuden genrejä

Poimintoja kansista

Kirjasammon kansikuvahaku hakee kansia kannen kuvassa olevilla elementeillä, kannen kuvittajalla, kirjan kirjoittajalla, nimekkeellä ja vuosiluvulla. Hae kansikuvia

Kirjallisuusvideot

 
Faktahommissa-sarjan kolmannessa osassa käsitellään tietojen oikeudellisuuden merkitystä ja faktojen tarkistusta. Kirjailijavieraana on Tuomas Muraja, joka on kirjoittanut teoksen Faktat tiskiin! (Tammi, 2017). Faktat tiskiin! kertoo Faktabaarin syntytarinan ja kuvailee sen toimintaa. Teos esittelee myös kiinnostavimmat EU- ja eduskuntavaaliaiheiset sekä maahanmuuttoon liittyvät tarkistustapaukset, käsittelee faktantarkistuksen metodologiaa ja tarjoaa johdatuksen journalistiseen tiedonhakuun. Tuomas Muraja on työskennellyt mm. Turun Sanomien ulkomaantoimittajana ja EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä.

(Kirjastokaista)

 

Yle Kirjojen Suomi -listan vuoden 1993 teos on Matti Yrjänä Joensuun Finlandia-ehdokkaana ollut rikosromaani Harjunpää ja rakkauden nälkä. Videolla Timo Harakka ja Anna Kortelainen keskustelevat arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa teoksen teemoista ohjelmassa 10 kirjaa rikoksesta. Sarjaa esitettiin vuonna 2013.

(Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa