Kirjailijat maakunnittain

Lisätietoja

Poimintoja kansista

Kirjasammon kansikuvahaku hakee kansia kannen kuvassa olevilla elementeillä, kannen kuvittajalla, kirjan kirjoittajalla, nimekkeellä ja vuosiluvulla. Hae kansikuvia

Kirjallisuusvideot

Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumissa Helsingissä 5.8.2015 Riina Katajavuori ja Sari Peltoniemi keskustelivat teemalla "klassikoille kyytiä". Riina Katajavuori on vieraillut myös Prosak-proosaklubilla kertomassa kirjastaan Wenla Männistö, jolla hän itse antoi klassikolle kyytiä: teos on uudelleentulkinta Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä. Katajavuori lukee romaanistaan myös katkelmia. 
(Tuomas Aitonurmi / Kirjasampo)

 

Kirjailija Jukka Pakkanen (s. 28.8.1942) kuvailee täydellistä jalkapallo-olentoa, joka elää mukana kannattamansa jalkapalloseuran menestyksessä ja kohtaloissa. Itse hän myötäelää italialaisen Interin pelien rytmissä. Kirjailija arvelee, että uskonnollisilla ihmisillä voi olla samankaltaisia kokemuksia kuin kiihkeimmillä jalkapallofaneilla. Pakkasen mukaan peleissä on lyyrisiä elementtejä, ja hän sanoo nerokkaan syötön antavan keskinkertaista runoa suuremman elämyksen.
(Ylen Elävä arkisto)