Romaanikirjallisuuden genrejä

Poimintoja kansista

Kirjasammon kansikuvahaku hakee kansia kannen kuvassa olevilla elementeillä, kannen kuvittajalla, kirjan kirjoittajalla, nimekkeellä ja vuosiluvulla. Hae kansikuvia

Kirjallisuusvideot

Anna-Leena Härkönen esiintyi huhtikuun 2016 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Marko Gustafsson haastattelee Härköstä, joka lukee myös katkelmia kokoelmastaan Ihana nähä! ja muita kirjoituksia (Otava 2015). Teos sisältää Anna-Leena Härkösen kolumneja, jotka ovat ilmestyneet Anna-lehdessä vuosina 2003-2011. Härkönen lukee myös luvun tekeillä olevasta uudesta käsikirjoituksestaan.

(Kirjastokaista)

 

 

L. Onerva eli Hilja Onerva Lehtinen (28.4.1882 – 1.3.1972) oli lyyrikko, prosaisti, näytelmäkirjailija, esseisti ja suomentaja.

Hän tunsi hyvin eurooppalaiset kulttuurivirtaukset ja käänsi suomeksi mm. ranskalaisia symbolisteja ja dekadentteja, kuten Baudelairea ja Paul Verlainea.

Dekadentiksi on määritelty myös romaani "Mirdja" (19808), "tulipunainen taisteluhaaste yhteiskunnalle ja sovinnaiselle moraalille".

(Yle Elävä arkisto)

Ylen Elävän arkiston videot ja audiot Kirjasammossa